Kinderboxershorts

Nadat de realiteitstrein bij de nieuwbakken ouders is binnen gekomen wordt vaak de slag gemaakt naar goedkopere alternatieven. Nauwkeurig worden de aanbiedingen van de luiers in de gaten gehouden. De Pitit Bateau wordt bij de groeispurt ingewisseld door HEMA rompertje en er wordt een spaarpotje voor later gestart.

Het Nibud gebruikt richtlijnen maar dit hangt toch sterk af van de diepte van de portemonnee. Gemiddeld besteden ouders 17% van het besteedbaar inkomen aan een kind en dit percentage loopt recht evenredig af bij een tweede kind (26%), derde kind (33%) en het vierde kind (40%). Gemiddeld besteedbaar inkomen van de Nederland bedraagt ongeveer 2000 netto.

Als de kinderen wat ouder worden blijven de ouders zoeken in goedkopere alternatieven. Da’s jammer want als de eerste groeispurt eruit is kunnen kinderen toch wat langer met de kleren doen. Vaak wordt goedkoop duurkoop. Bovenkleding gaat nu zeker een seizoen mee. Onderkleding langer.

Kinderondergoed heeft jaren stilgestaan en is sinds een paar jaar booming. De meeste sterke modemerken hebben nu een junior ondergoed lijn. Zo is in 2014 het jonge merk CR7 van Christiano Ronaldo gestart. Maar ook Björn Borg, Ten Cate en Schiesser heeft een kinderklijn Er zijn ook merken die zich specifiek op het kindersegment mikken zoals Lief! en Verginio (VG).

In tegenstelling tot de volwassen boxershorts is de kinderlijn doorgaan vriendelijker geprijsd. Een kinderboxer bij lief kost net geen tientje. Een junior size bij Claesens zit op 2 voor 16.95. De CR7 is dan wel weer wat duurder maar nog steeds goedkoper dan de volwassen variant; zo rond de 17 euro per boxer.

En toch is het waard. Het ondergoed blijft door het gebruik van de betere textiel en de elastieken band beter in vorm. Ook na een paar keer wassen. Ben je op zoek naar een tiental goede tips over het kopen van kinderondergoed dan hebben we een goed artikel gevonden op een onafhankelijk blog over kinderboxershorts: Dann Hensums.

Deel met je vrienden!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.