Gemakkelijk je kinderkamer opvrolijken

Is het tijd om je kinderkamer op te frissen? Voordat je naar de bouwmarkt holt voor verf en behang geven we je graag een aantal tips om gemakkelijk je kinderkamer om te toveren.

Muurstickers voor je kinderkamer

Muurstickers , ze worden steeds populairder. Ook je kinderkamer leent zich uitstekend voor muurstickers. Naast dat het de fantasie en verbeelding van een kind ontwikkelt neemt het ook veel kosten uit handen om een kinderkamer te verbouwen. Muurstickers zijn gemakkelijk te gebruiken en zijn vaak binnen enkele minuten op te plakken.

Soorten muurstickers

De meest gebruikte muurstickers zijn van PVC of vinyl gemaakt. PVC stickers zijn erg gemakkelijk in gebruik. Je kunt eenvoudig de muursticker van het stickervel aftrekken en direct op te muur plakken, zonder dat er gereedschap aan te pas komt. Vinyl muurstickers gaat vaak iets lastiger. Door middel van transferfolie kun je je muursticker op de muur strijken. Vervolgens kun je het folie van de muur af trekken. Sticker bedrijven leveren in veel van de gevallen een duidelijke handleiding mee. De stickers worden vaak over het stickervel verdeelt zo dat ze in gedeeltes op te plakken zijn.

Leuke voorbeelden

Hieronder hebben we een aantal leuke muurstickers voor je opgesomd.

Boom met dieren

Muurschildering

Een prachtige kleurrijke muursticker vol met aapjes, uiltjes en olifanten.

Dieren jungle

Dierenjungle op muur
Laat je kinderen wakker worden in een ware dieren jungle. De dieren jungle muurstickers kun je verspreiden op je hele kamer. Naast muren kun je de stickers ook plakken op ramen, kastjes en deuren.

Groeimeter

Groeimeter
Met een groeimeter muursticker kun je elke dag in de gaten houden of je kind ook gegroeid is. Groeimeter muursticker gaan vaak tot 1 meter 50. Naast muren zijn groeimeters ook erg leuk om op de deur van je kinderkamer te plakken. Ook erg leuk als origineel cadeau.

Zelf muurstickers ontwerpen

Naast fantasierijke muurstickers, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een geheel eigen muursticker te ontwerpen. Een unieke tekst, levensspreuken, namen of recepten het kan allemaal.

Het verwijderen van muurstickers

Wordt je kinderkamer opnieuw ingericht of ben je simpelweg toe aan nieuwe muurstickers? Muurstickers zijn gemakkelijk te verwijderen zonder dat je muur schade oploopt. PVC stickers kun je direct van de muur aftrekken, bij vinyl is het aan te raden om een föhn te gebruiken.

Kortom met muurstickers geef je in korte tijd een gehele nieuwe look en feel mee aan je kinderkamer.

Deel met je vrienden!