Baby op komst

Je bent zwanger! Een heel spannende tijd voor alle toekomstige ouders. Een drukke tijd ook, want er is veel dat je moet regelen en voorbereiden, voordat je je kindje in de wereld welkom kan heten moet er vaak nog een heleboel gebeuren. Natuurlijk is het voor een groot deel voorpret. Wat is er nu leuker dan lekker voor je baby te gaan shoppen, namenlijstjes te maken of de babykamer in te richten?

Jongen of meisje?

Het is tegenwoordig heel gewoon om voor de geboorte het geslacht van je baby te weten. Dus kun je van te voren al een mooi plan voor de babykamer te maken. Dat wil zeggen als je tenminste van plan bent om aan de slaapkamer van je nieuwste aanwinst te laten zien of daar een jongetje of een meisje slaapt. Dat hoeft namelijk helemaal niet.

Gebruik je fantasie voor de babykamer

babykamer inspiratieWaarom zou je het kamertje in een voorspelbaar roze of blauw inrichten? Er zijn zoveel andere ideeën. Je hoeft alleen maar je fantasie te gebruiken. Zolang het maar een kamertje wordt waar je kindje comfortabel en veilig kan slapen. Wil je inspiratie opdoen voor je babykamer dan is er altijd het internet waar je rond kunt kijken. Er zijn legio sites die je op weg kunnen helpen.

Veiligheid staat voorop

Nog belangrijker dan de look van de meubeltjes is het veiligheidsaspect. Dit is vooral van belang voor het bedje en de commode. Zeker, hier zijn wettelijke regels voor maar toch is het verstandig om daar niet blind op te staren. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid voor je baby, niet waar?

Eenvoudige maar mooie meubeltjes

Wanneer de meubels die je aanschaft eenvoudige maar mooie lijnen hebben, zorg je voor een goede basis voor de babykamer. Door combinatie met bijvoorbeeld kleurige accessoires en wandversiering krijg je al snel een kloppend geheel. Wanneer je baby er uitgroeit, kun je dan het thema simpelweg aanpassen aan een wat groter kind.

Zo heb je veel langer plezier van een toch vaak dure aankoop. Een ander voordeel is dat wanneer een je kindje in de toekomst een broertje of zusje krijgt je voor die baby zonder veel moeite een heel andere babykamer kan inrichten.

Welkom baby!

Het is altijd een avontuur om (weer) een kindje te krijgen, maar met een goede voorbereiding zorg je ervoor dat je baby welkom wordt geheten in een kamertje die zowel mooi als veilig is. Want is dat niet wat alle ouders willen?

Deel met je vrienden!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.